Az arany nyomában!
  • Az arany nyomában!
  • Az arany nyomában!
Feltöltő:

Az arany nyomában!

Az aranyláz napjainkban is sok kalandvágyó ember számára jelentheti a gyors meggazdagodást. Ám az aranyásás nem a legkönnyebb feladat, a költségek finanszírozásáról már nem is beszélve.

Néhány évtizeddel ez előtt Kanada jelentette az egyik legnagyobb arany kitermelés bázisát. Ahogy telt-múlt az idő ez részben megváltozott, újabb aranylelőhelyekre bukkantak. Viszont Kanada hűvös éghajlatú tájai még rengeteg aranyat rejtenek, ezt kihasználva újabb, főleg amerikai és kanadai szerencsevadászok jelentek és jelennek meg folyamatosan a területen. Az aranykitermelés nem abból áll, mint azt a régebbi Veszter filmekben láttuk, hogy kis edényekkel, egyéb a mai kor számára egyszerű technikai eszközökkel bányásznak. Az ilyen elavult segédeszközökkel biztosan nem lehet nagy eredményeket elérni. A modern kor vívmányai elengedhetetlen kellékei a mai aranybányászatnak. A modern korszerű gépeinek segítsége nélkül elég kevés az esélye a sikeres meggazdagodásra. Ezért aki ilyen kalandra adja a fejét jó, ha összegyűjt több 10 ezer vagy akár 100 ezer dollárt, hogy legyen valami esélye a sikeres aranyásáshoz.

A bányászat szezonális jelleggel történik, hiszen a hideg és embert próbáló téli hónapok nem alkalmasak a bányászathoz, a mélyen befagyott föld nem sok lehetőséggel kecsegteti még a gépi munkásokat sem. Kanada a különböző medvefajok hazája. Találkozhatunk fekete és grizli medvékkel egyaránt. A téli hideg időre a medvék téli álomra szenderülnek, tavasszal mikor kezdenek megérkezni az aranyásók nagyjából egy időben ébrednek a medvék. A hideg évszak végén, közel fél éves téli álom ébredése után biztosan farkas éhesek lehetnek. Gyakran merészkednek az aranyásók közelébe a könnyű finom falatok csábítása miatt. Az élelmiszert típustól függően 4-8 km-ről kiszagolják jó orruknak köszönhetően, tehát nagyon oda kell figyelni, nehogy szembe találkozzunk egy hatalmas 280 kg-os grizli medvével! Biztosan nem lesz velünk olyan barátságos.

Gyakran a völgyekben található aranybánya telepek a medvék territóriumaival esik egyben. A medvék egyedsűrűsége viszonylag magas, köszönhető a hatóságok és olyan törvények bevezetésének, melyek tiltják a medvék ész nélküli mészárlását. Tehát a medvék biztonságban vannak, de csak elméletben, hiszen önvédelemből le lehet őket lőni. Sajnos a macik a könnyű élelem reményében folyamatosan felkeresik az aranyásók táborát, ezért gyakran eshetnek áldozatul, kerülnek puskavégre, önvédelemre hivatkozva.

30 1163 25 december, 2013 Veszélyes helyeken december 25, 2013

Facebook Comments

Ezt láttad már?