Bőrünk védelme
  • Bőrünk védelme
Feltöltő:

Bőrünk védelme

A bőrünk olyan védelmi vonal, mely környezetünket összeköti szervezetünkkel.  Bőrünk több rétegből áll. A bőr kifelé és befelé is tevékenységet folytat.  Fontos, hogy bőrünk ép legyen, mert csak így védi meg szervezetünket a külső mikroorganizmusok ellen. Mindenki azt szeretné, hogy bőre kellőképpen működjön, és megfelelően lássa el fontos feladatát. Ezért azonban tennünk is kell, elegendő figyelmet kell fordítanunk bőrünk karbantartására. Ha sok vegyi anyaggal érintkezik bőrünk, akkor ezek az anyagok a védő szaruréteget megtámadják. Az ilyen anyagokat tartalmazó szereket mindenképpen száműzni kell háztartásunkból. Csak természetes alapanyagú termékeket szabad használni. A kereskedelemben árusított kozmetikumokon sokszor szerepelnek a természetes alapanyagú, illetve a natúr jelzők, de ezek sokszor nem fedik a valóságot. Vásárlás után az otthoni áttanulmányozás során kiderül, hogy nagy számban tartalmaznak tartósítószereket, színezéket és rosszabb esetben kőolajszármazékot.

Ha már egy kozmetikum csak minimális mennyiségben tartalmaz gyógynövénykivonatot, akkor is szerepel rajta a bio vagy natúr jelző.  Ha természetes kozmetikumokat használunk, azzal nagymértékben védjük környezetünket is.

Az emberi bőrt érhetik külső és belső hatások. Ilyen külső hatás lehet például a téli időszakban a túl hideg, illetve nyáron a túlzott napozás károsító hatása. A belső hatáshoz, bőrünk belsőleg való táplálásához nagymértékben hozzájárul a megfelelő táplálkozás, a helyes étrend. Ha nem jut elég vitamin a szervezetünkbe ez a bőrünkön is meglátszik. Nem beszélve a hajhullásról, a gyakori köröm berepedésekről.

Jó tisztában lennünk, hogy a bőrünk is lélegzik csak úgy, mint mi a tüdőnkön keresztül. Izzadást nem csak önmagában a futás okoz, hanem bőrünk lélegzése, pontosabban a nem megfelelő lélegzése. Ezért is nagyon fontos, hogy ne használjunk műszálas ruhákat, különben hamar megizzadunk.

Tisztálkodni minden embernek kell, kellene. Bár vannak, akik szerint ez nem olyan lényeges. :) Fontos bőrünk tisztán tartása, mert csak a tiszta bőrben tudnak megindulni a természetes öngyógyító folyamatok, és egyszerűbben tudnak felszívódni a hatóanyagok. A bőr mellett kellőképpen oda kell figyelni hajunk ápolására is. A nem megfelelően gondozott haj sajnos töredezni kezd.  Hajunkra is káros hatásúak a nem természetes anyagokat tartalmazó samponok, zselék, lakkok stb.

Tehát figyelmesen olvassuk el a leírásokat és kerüljük azokat a termékeket, melyek sok mesterséges káros anyagot tartalmaznak.

29 1611 26 december, 2013 Az egészségben december 26, 2013

Facebook Comments