Gyümölcsbomba
  • Gyümölcsbomba
Feltöltő:

Gyümölcsbomba

A mai világban nem figyelünk kellőképpen oda egészségünk megőrzésére! Nagyon sok magas szénhidráttartalmú (zsír, cukor) élelmiszert fogyasztunk, amit szervezetünk nem tud feldolgozni és ez a többlet zsiradék formájában felhalmozódik. A felesleg nagyon megviseli a szívet, a májat, az érrendszert, megnehezíti a mozgást, fáradságot okoz. Ezért étrendünket meg kell változtatnunk. Több gyümölcsöt és zöldséget kell szervezetünkbe juttatni, mert a gyümölcs magas víz- és vitamintartalmánál fogva jó hatást vált ki szervezetünkben. A vitaminok hatására az elősejtek tevékenysége élénkebb lesz, a felvett tápanyagokat jobban hasznosítják. Vitaminok nélkül szervezetünk elveszíti ellenálló képességét és immunrendszerünk legyengül. Fontos vitaminok, melyek a gyümölcsökben is megtalálható: A-, B-, C-, D- vitamin.

A gyümölcs az-az élelmiszer, ami táplál és a szervezet tisztítási (méregtelenítési) folyamatában is hatékonyan közreműködik. A gyümölcsök bioflavinoidokat tartalmaznak, mely vitamin fontos szerepet tölt be a vér besűrűsödésének meggátolásában és az artériák elzáródásának létrejöttében. Továbbá nagy szerepük van a hajszálerek erősítésében is.

A gyümölcsök olyan értékes cukrot (fruktózt) tartalmaznak, melyek a szervezetbe gyorsan beépülnek. A gyümölcsök víztartalma 90-95 %. A mai étrendnek az állati- és növényi eredetű élelmiszerek harmonizálásán kell alapulnia, hogy fittek, mozgékonyak és életerősek maradjunk!

9 1222 08 március, 2014 Az egészségben március 8, 2014

Facebook Comments

Ezt láttad már?