Immunrendszerünk védelme!
  • Immunrendszerünk védelme!
Feltöltő:

Immunrendszerünk védelme!

Immunrendszerünk védelmi pajzsként működik és óv minket a környezetünkben élő fertőzésektől, baktériumoktól. Ha immunrendszerünk erős, védettek vagyunk a különféle nemkívánatos kórokozókkal szemben. Tehát érdemes rá nagyon odafigyelni!

A szervezetünkben jelenlévő betegségekre való hajlamosság mindaddig lappang testünkben, míg erős immunrendszerünk képes leküzdeni azokat. Ha legyengülünk a kórokozók erőre kapnak, ez okozza a kisebb-nagyobb megfázásokat. Súlyosabb esetben annyira legyengülhet szervezetünk védelmi pajzsa, hogy a komolyabb – addig csak megbújva jelen lévő – betegségek is legyőzik immunrendszerünket. Sokkal könnyebb a megelőzés, mint a folyamat visszafordítása! A nagy baj a megelőzéssel kapcsolatban, hogy az emberek többsége  az egészséget mindennapos dolognak tekinti, ami szervesen kapcsolódik a mindennapokhoz, vagyis az magától érthető módon jár nekik, nem tesznek óvintézkedéseket immunrendszerük erősítésére. Sajnos előbb vagy utóbb meg lesz számukra ennek böjtje! Hiszen eljön az a pillanat, amikor megjelennek az első tünetek. Bár ekkor sincs veszve még az ügy, csak nem szabad szervezetünket, testünket, immunrendszerünket elhanyagolni. A rákos sejtek is a legyengül immunrendszer következtében kapnak erőre, akkor tudnak jelentősen elszaporodni. Természetesen az örökletes betegségekkel szemben nincs könnyű dolgunk. Sok esetben nem is tudunk róla, csak amikor már tünetileg is jelentkezik. Viszont erős immunrendszerünk segít enyhíteni megjelenését, akár fájdalmas tüneteit is mérsékelheti.

Tehát mindenképpen fontos a rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozás. Természetesen nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Fontos a rostos táplálkozás, hiszen az segíti a szervezetünk fitten tartásában. Ha rendszeresen fogyasztunk zöldségeket, gyümölcsöket, salátákat biztosak lehetünk abban, hogy immunrendszerünk erősebb, mint azon személyeké, akik nem esznek ezekből a szervezet számára fontos vitamin és ásványi anyag forrásokból eleget. Nagy esélyünk van rá, hogy a buszon, metrón, villamoson akár az utcán, ha valaki véletlenül már egyszer is ránk köhög, vagy ránk tüsszent nem kapjuk el mindjárt a náthát, megfázást.

A helyes táplálkozás mellett fordítsunk kelő figyelmet a folyadékbevitelre is  és itt most nem az alkohol fertőtlenítő hatását szeretnénk kiemelni, hiszen az alkohol nem a legjobb fegyver a fertőzések leküzdésében.

’ Sajnos hazánkban sokan hiszik ezt és gyakorolják a mindennapokban…’

Az ásványvíz megfelelő lehet, ill. a színezéktől és tartósítószerektől mentes rostos üdítőitalok. A szénsavas italok nem a legjobbak a nagy mennyiségű szénsavbevitel miatt, viszont kis mennyiségben semmilyen egészségkárosító hatása nincs.  A teák is sok természetes anyagokat, antioxidánsokat tartalmaznak, melyek segítenek a különféle megbetegedésekkel szemben, erősítik és segítik az immunrendszerünk harcát a kórokozókkal szemben. Ha lehet legyünk figyelmesek teavásárlásnál, hiszen sok gyümölcstea mesterséges színezőanyagoktól és mesterséges ízfokozóktól kapja gyümölcsös ízét, aromáját!

42 1213 20 december, 2013 Az egészségben december 20, 2013

Facebook Comments

Ezt láttad már?