Jessica, a barátságos víziló
  • Jessica, a barátságos víziló
  • Jessica, a barátságos víziló
  • Jessica, a barátságos víziló
  • Jessica, a barátságos víziló
  • Jessica, a barátságos víziló
Feltöltő:

Jessica, a barátságos víziló

A hírhedten veszélyes, vad vízilovak között él egy állat Dél-Afrikában, aki önként választotta az emberek és kutyák társaságát, és akihez messze földről érkeznek a látogatók, hogy megsimogathassák a barátságos, másfél tonnás állat fejét.

A vízilovak közismerten veszélyes állatok: az afrikai kontinensen az ő számlájukra írható a legtöbb állatok okozta haláleset, évente mintegy 2000 embert ölnek meg! Különösen veszélyesek a vízben, hiszen ez az a közeg, ahol igazán elemükben érzik magukat. Hatalmas, sokszor 50 cm-esre is megnövő agyaraik, óriásira tátható állkapcsuk, és gyakran 2 tonna feletti testtömegük legyőzhetetlenné teszi őket bármely más állattal szemben.

Van azonban egy víziló, aki önként választotta az emberek társaságát, és fajtársaival ellentétben tökéletesen szelíd és ártalmatlan. Jessica, a víziló történetének kezdete 2000-re nyúlik vissza, amikor is Afrika déli részén sosem látott árvizek okoztak hatalmas károkat. Az újszülött víziló borjút is az árvíz sodorta el anyjától, sorsa meg volt pecsételve. Hatalmas szerencséjére azonban néhány órán belül ráakadt Tonie Joubert vadőr, aki Dél-Afrika Limpopo tartományában lévő farmja közelében sétált feleségével, Shirley-vel. Szerencsére a vadőrnek nagy tapasztalata volt már újszülött állatok gondozásában, így a halálosan kimerült, alig 16 kg-os állatot sikerült megmenteniük egy speciális, tojásfehérjét, tejszínt és magas zsírtartalmú tehéntejet tartalmazó keverék adagolásával. A Jessicának elnevezett állat szépen fejlődött, így később a tej helyett már cukros teát és különféle zöldségeket is adhattak táplálására.

Napjainkban Jessica 13 éve él a Joubert családdal, annak teljes jogú tagjaként. Idejét örömmel osztja meg az emberekkel, valamint a család 5 bullterierével, akikkel sokszor együtt is alszik. Szerencsére a család farmja mellett húzódik egy folyó, mely tökéletes lakhelyet kínál a vízilónak. Jessica történetét az teszi különlegessé, hogy nem tartják őt fogságban, bármikor elúszhat a folyón, hogy találkozzon a fajtársaival. Jessica ezt rendszeresen meg is teszi, az éjszakát a többi vízilóval tölti, nappalra azonban visszatér az emberek társaságához. Rendszeresen bejár a házba is, és bár időközben 1400 kg-os hölggyé serdült, időről-időre megpróbál lefeküdni a kanapéra, amik rendszeresen össze is rogynak alatta –az elmúlt évek során már 5 kanapét tört így össze.

Jessica látogatható is, gazdái naponta több alkalommal is lehetőséget adnak arra az érdeklődőknek, hogy részt vegyenek az állat etetésében és itatásában. Ilyenkor meg is lehet őt simogatni, vagy akár puszit adhatunk a feje búbjára- ez valódi, életre szóló élmény!

41 4059 01 január, 2014 Állati Hírek január 1, 2014

Facebook Comments

Ezt láttad már?