Lime a zöld citrom
  • Lime a zöld citrom
Feltöltő:

Lime a zöld citrom

A lime is a citrusfélék családjába tartozó trópusi gyümölcs. Íze savanyúbb, pikánsabb, ezért sokan azt gondolják, hogy a lime valójában éretlen citrom. Pedig ez nem igaz, külön gyümölcs és a beérett valóságában is olyan az íze, ahogy a természet megalkotta. Nagyon egészséges és tápláló gyümölcs. Gyakran díszítenek vele különféle gyümölcskoktélokat, ételeket, nem csak természetes zöld színe miatt mutatós, hanem íze miatt is sokat kedvelik és természetesen nem elhanyagolható szervezetünkre gyakorolt pozitív hatása sem.

Nagyon erőteljes immunrendszer erősítő a lime! Nagy mennyiségben találunk benne C-vitamint, továbbá hatásosan pusztítja el szervezetünkben az elburjánzó csírákat, baktériumokat, fertőzéseket, továbbá gátolja ezek túlszaporodását. Segít a különféle allergiás betegségekkel való küzdelemben, tompítja, csillapítja az allergiás reakciókat. Továbbá rostos szerkezetének köszönhetően segít megelőzni a szívbetegségeket, ill. segít a koleszterinszint alacsonyan tartásában is. A pozitív tulajdonságoknak ezzel még nincs vége! Sok folsavat tartalmaz, mely segíti helyes DNS képződésünket és ivarszerveinkre is jótékony hatású. A lime a folsavon kívül még tartalmaz káliumot és kalciumot is. Utóbbi csontjaink erősítésében játszik nagy szerepet, továbbá gátolja a különféle allergiás reakciók kialakulását.

A lime nem csak gyümölcskoktélok mutatós dekorációja lehet a pohár széléhez erősítve, hanem fontos alkotóeleme is. Természetes zöldes színezete és a fent leírt egészségjavító hatása miatt használhatnánk gyakrabban ezt a trópusi gyümölcsöt!

11 4297 12 november, 2014 Az egészségben november 12, 2014

Facebook Comments

Ezt láttad már?