Töltsön el egy hosszú hétvégét a holdon!
  • Töltsön el egy hosszú hétvégét a holdon!
  • Töltsön el egy hosszú hétvégét a holdon!
Feltöltő:

Töltsön el egy hosszú hétvégét a holdon!

Sokak álma nemsokára teljesülhet…

Az ember gyermekkorában azt sem tudja, mi akar majd lenni, ha felnő: rendőr, tanító, tűzoltó… vagy esetleg űrhajós, aki például a Holdra száll? Bizonyára sokak dédelgettek hasonló álmokat, amikor óvodába, iskolába jártak. Nos, az ő álmaik is nemsokára teljesülhetnek, azon emberek igényeit is kielégítve, akik megunták a trópusi szigetek napsütötte tengerpartjait, és valami igazán különleges helyen kívánnak vakációzni.

A Space Adventures nevű cég kemény fába vágta a fejszéjét, s vállalkozásuk már-már a sci-fi könyvek egyik alapelemét is képezhetné. Az amerikai vállalat ugyanis azt tervezi, hogy turistaparadicsommá varázsolja Földünk apró szomszédját: a Holdat. A Space Adventures meghirdette ezen programját, s legjobb reményeik szerint első ügyfeleik már 2017-ben a Hold felszínét taposhatják. Már az első két jegyet is sikerült eladniuk – azonban szomorú, ámde korántsem meglepő, hogy egy-egy Hold-utazásért mélyen a zsebünkbe kellene nyúlnunk. Így aztán a 150 millió dollárnál kezdődő jegyárat az átlagember bizony nem tudja megfizetni – hacsak nem válik pillanatok alatt multimilliárdossá.

Eddig összesen 18 ember járhatott bolygónk kísérőjének felszínén, ám ezek után lehet, hogy ez a szám – ha nem is olyan gyorsan, de – hamarosan növekedni fog. A Space Adventures egyébként 2001 óta szervezett különféle (összesen kilenc) projektet a Holdra.

6 3386 14 december, 2014 Csodás úticélok december 14, 2014

Facebook Comments

Ezt láttad már?