Víz az akvarisztikában!
  • Víz az akvarisztikában!
Feltöltő:

Víz az akvarisztikában!

Sokak szerint a víz nem bír nagy jelentőséggel, mert csak ki kell engedni a csapból. Ez egy nagy tévhit! A víz fontosságára hívnám fel a figyelmet, amit az akvarisztika számára jelent. Legalább akkora jelentőséggel bír, mint a helyes felszerelés (szűrő, esetleg légszivattyú, világítás és nem utolsósorban a fűtés).

A csapvíz még nem akváriumvíz! Ezt jobb megjegyezni és megérteni a tartani kívánt élőlények érdekében. A hal- és növényfajoknak a természethez közeli víztípust kell megteremteni a medencében. Azt a közeget, ami létfontosságú életben maradásukhoz.

Az akvárium vizének fizikai és kémiai hatása befolyásolja a különböző élőlények optimális életműködését. Ebből következik, hogy a vízi környezet hat a halak és növények életfunkcióira. Ahhoz, hogy a természetes környezetben való viselkedés előjöjjön a medencében, a legoptimálisabb viszonyokat kell megteremteni. Ekkor a halak elevenek, életerősek lesznek és szaporodhatnak is. A belső anyagcsere-folyamatok és létfontosságú szervek is csak az adott területen élő halak számára megfelelő vízi környezetben képesek hatékonyak maradni, és tudják életben tartani az állatokat.

Következő cikk: Csapvízből, akváriumvíz!

33 1079 20 december, 2013 Akvarisztika december 20, 2013

Facebook Comments

Ezt láttad már?